Съобщение относно увеличения брой на заболелите от COVID-19

Дата на публикуване: 12.08.2021 15:04

Уважаеми жители на община Белослав,

 

Във връзка с писмо на д-р Стойчо Кацаров – министър на здравеопазването и  протокол от заседание на работната група към Областен кризисен щаб – Варна, относно осъществяване на изпълнението на противоепидемичен контрол на територията на област Варна, Ви уведомяваме,че  поради увеличения брой на заболелите от COVID-19 се препоръчва стриктно да бъдат спазвани противоепидемичните мерки и да бъде ускорен ваксинационният процес на местно ниво с цел постигане на  високо ваксинално покритие в страната.

 Всички, които желаят да се имунизират, могат да се обърнат към общопрактикуващите лекари на територията на община Белослав и към екипа на МЦ „ Белослав І “. Според медицинските специалисти е важно възрастните хора и тези с хронични заболявания да бъдат ваксинирани, тъй като рискът от тежко протичане на заболяването и летален край при тях е най-висок.

Ваксинирането е личен избор и дава индивидуална защита, но с постигането на високо ваксинално покритие сред населението разпространението на COVID-19 ще бъде ограничено.
Целта на Министерството на здравеопазването е в страната да бъде постигнат колективен имунитет.

Екипът на общинска администрация - Белослав остава на разположение на жителите на община Белослав, относно доставка на лекарства и хранителни продукти на възрастни хора над 65 години и хора с повишен риск за здравето, които желаят да ограничат контактите си извън дома.

Времето в гр.Белослав

Предстоящи събития

Търсене в сайта